Download

Mencari ...
Setinggi2 penghargaan dan ucapan terima kasih buat semua rakan komuniti yang terus menyokong aktiviti KPTTLUS. terutama sekali buat Rakan Pengurusan Channel LUS & Rakan Moderator Channel LUS selanjutnya SEMUA rakan-rakan yang menggunakan Jaluran / Jaringan PTT Channel Lebuhraya Utara-Selatan. Sekian, Terima Kasih. ( 43650|[LUS]|airbort )
23 April 2013

Boring tak tau apa nak di post hari ini ... Jangan marah tu kawan-kawan

Pada satu hari tersebut ler kisah sepasang suami isteri yang tinggal di sebuah pondok yang kecik jer. Walau pun kecik mereka hidup aman bahagia. Tapi kan, depa nie ada satu kebiasaan pelik, setiap kali kalau depa nie nak beromen atau nak main malam tu, depa saling bagi tau antara satu sama lain dan berdiskus supaya buleh ler depa buat persediaan aper yang patut.

Pada satu minggu tu, mak bapak si isteri sering plak ler melawat depa nie. Nak dijadikan citer, lamer la plak depa nie menumpang. So, slack ler sikit dan tak dapat ler depa berdiskus. Kalau dapat diskus pun, limited benda-benda yang open jer beb. So depa pun tunggu ler sampai kedua mak bapak si isteri tu balik. Balik jer, si suami pun mendapat satu idea yang bernas gitu dan berbincang ler dengan isteri

suami: Syg,bila mak bapak syg ada sini,kalau kita nk projek,nnti abg kata,mlm ni kena basuh kain tau.. jd syg fahamlah yg mlm tu abg nk main..

isteri: Ok bang..

So,pada 1 hari tu,diorg bdua nie bertengkar la plak,pastu gaduh2 selisih paham la plak.Sbb masing2 merajuk & tensen.diorg pn x bertegur sapa.after 2 hari lepas gaduh tu, si suami tu nak projek le ngan wife dier tu, tapi takut si isteri tak nak layan dier, si suami pun panggil anak dier menyampaikan pesan.

Suami : Atan, pi habaq kat mak, malam ni dia kena basuh kain.

Atan pun pergi ler jumpa mak dier dan cakap.....

Atan : Mak, mak.. abah kata malam ni mak kena basuh kain.

Suami : Pi habak kat bapak, mak kata WASHING MACHINE ROSAK ..kena services bagi dalam dia clean, kalau tak nanti air clorox melimpah keluar..

Atan pun bagi ler tau bapak dier. Si suami pun frust nonggeng le, tapi walau camner pun dier tunggu. Tunggu-punya tunggu, mak bapak si suami plak datang melawat. So si suami pun panggil anak dier untuk menyuruhnyer bagi pesan yang sama.

Suami : Atan, pi habaq kat mak, malam ni dia kena basuh kain, dah banyak dok simpan..

Atan pun gi ler jumper mak dier, pas tu dier datang balik jumper bapak dier dan bagi tau................

Atan : Mak kata, abah ni tak faham ka ..WASHING MACHINE DOK ROSAK LAGI.. simpanlah dulu ...

seminggu kemudian, mak bapak si suami pun balik ler ker rumah. Si isteri pun terfikir yang aper guna-guna gaduh-gaduh, baiklah berbaik semula. Dier pun dah lama tak projek, jadi dier pun panggil ler anak dier untuk mengajak suaminya projek.

Isteri : Atan, pi habaq kat bapak, mak kata WASHING MACHINE DAH BAIK, malam ni boleh basuh kain ..

Atan pun pergi ler jumper bapak dier..... pas tu dier jumpa mak dier balik dengan jawapan dari ayah atan tu..............

Suami : Pi habaq kat mak... Bapak kata tak payahlah nak basuh kain malam ni ..BAPAK DAH BASUH PAKAI TANGAN.

0 komen:

Post a Comment

Terima kasih di atas kesudian anda menaip komen di sini . . .