Download

Mencari ...
Setinggi2 penghargaan dan ucapan terima kasih buat semua rakan komuniti yang terus menyokong aktiviti KPTTLUS. terutama sekali buat Rakan Pengurusan Channel LUS & Rakan Moderator Channel LUS selanjutnya SEMUA rakan-rakan yang menggunakan Jaluran / Jaringan PTT Channel Lebuhraya Utara-Selatan. Sekian, Terima Kasih. ( 43650|[LUS]|airbort )
19 September 2013

Cabar Guru Dikata Tak Berkat !. Cabar Allah ? Confirm Mendapat !. Kisah Kemalangan Maut Akibat Mulut Celupar ... !!!

Nota : Gambar Adalah Sekadar Hiasan

Berita : Sep 18 Wed 11:31

SANI MOHD NOOH : Ini suatu kisah benar ( kejadian di tempat saya -  Johor. Tempat & Nama2 terlibat x perlulah ditulis di sini... )

Penangan mencabar Allah !

Sepasang couple, dinasihat oleh keluarga & kawan2 agar jangan suka buat maksiat... Semua nasihat hanya dibalas dengan kata2 perli oleh mereka berdua..

Nak dijadikan cerita semalam.. Terluncur kata2 dari mereka berdua, "Kalau Tuhan berani , meh kita jumpa... Tengok sapa lagi kuat ! " Sambil ketawa. Kedua2nya gelak...

Kira2 jam 11.30 mlm ( tanggal 16 sept 2013 ), mereka berdua berkenderaan motosikal memecut laju di highway tepi kampung kami. Tiba2 berdentum bunyi accident. Kedua2 pasangn itu didapati terpelosok bawah lori 16 tayar.

Menurut saksi, mereka cuba memotong tapi ada kereta bergerak perlahan d hadapan, lalu terbabas ke lori semula, x dapat dielak lagi..

Apa yang terjadi kepada mereka ?

Kedua2nya digelek hancur oleh lori yang sarat dengan muatannya ....

Menurut saksi , tidak ada satu bahagian dari badan kedua2 yang tidak hancur. Yang dapat dicam hanya 4 batang tulang ( kaki ) yang dagingnya telah tiada langsung, bagai dikikis habis...

Bomba yang mengutip mayat2 itu hanya dapat mengutip sisa2 daging dengan penyodok sahaja. Oleh kerana mayat2, mati berasingn, maka x dapatlah diasingkan jugak aantara keduanya..

Di hospital, kedua2 mayat dimandikan dalam tapis, bagai membasuh daging cincang ( daging tetel ?! ), tiada jalan lain.

Mayat itu kemudian dikafan bagai mengulung 'kueh popia' & dikerandakan. Keluarga masing2 dipesan supaya jangan dibuka lagi keranda itu..

Maka siang tadi ( 17 sept 2013 ), telah ditanam hamba2 Allah yg sombong itu... Hamba2 yg begitu berani mencabar Allah !

Apakah nasib mereka malam ini wahai kawan2 ku !?

Intipati Cerita :
Wahai saudara2 ku, wahai hamba2 Allah, ambillah pelajaran & pengajaran dari kejadian ini...( ! )

Sumber : Perkongsian Facebook & WhatsApp

Komuniti PTT Zello . Channel : Rakan COPS PDRM
Blog : " http://kpttrakancopspdrm.blogspot.com "
TagLine : " Teruskan Berinformasi Untuk Membenteras Jenayah "

0 komen:

Post a Comment

Terima kasih di atas kesudian anda menaip komen di sini . . .