Breaking News

Uji Minda : Janin, Kita dan Prihatinnya "Yang Maha Pencipta". Andai KITA Berfikir...

Kalau pun manusia berjaya mencipta CYBORG dalam ujikaji bertahun-tahun, manusia TETAP GAGAL mencipta CYBORG yang mampu melahirkan zuriat paling SEMPURNA.

Sumber : Komuniti Facebook

Gambar yang disertakan menunjukkan bayi yang baru saja lahir berserta kelonsong air ketuban yang masih dalam keadaan sangat baik.

Gambar ini menegaskan supaya kita semua berfikir bagaimana ALLAH AZZA WA JALLA menjadikan lendir-lendir ini sebagai wakil ( pelindung ) dari seorang janin tatkala ia berada di dalam kandungan ibunya, di saat dia tidak mempunyai siapa-siapa melainkan ALLAH AZZA WA JALLA."

Seorang ulama pernah menyebut :-

Tawakkal seorang bayi sangat tinggi melangit jika dibandingkan dengan tawakkal kita kepada ALLAH AZZA WA JALLA, bayi tidak mampu melakukan apa-apa dan hanya berserah kepada takdir sepenuhnya untuk diperlakukan apapun, untuk dibuang ?, digugurkan ?,, dibunuh ? dsb.

Tapi ALLAH AZZA WA JALLA Maha Pelindung, sekiranya berkehendak sebaliknya, maka dikirimkanlah malaikat sebagai penjaganya.

Gambar yang cukup mengkagumkan dan membuatkan kita berfikir akan keajaiban ciptaan dan kekuasaan ALLAH AZZA WA JALLA.

Komuniti PTT Zello . Channel : Rakan COPS PDRM
http://kpttrakancopspdrm.blogspot.com

No comments

Terima kasih di atas kesudian anda menaip komen di sini . . .

Setinggi2 penghargaan dan ucapan terima kasih buat semua rakan komuniti yang terus menyokong aktiviti KPTTLUS. terutama sekali buat Rakan Pengurusan Channel LUS & Rakan Moderator Channel LUS selanjutnya SEMUA rakan-rakan yang menggunakan Jaluran / Jaringan PTT Channel Lebuhraya Utara-Selatan. Sekian, Terima Kasih. ( 43650|[LUS]|airbort )