Download

Mencari ...
Setinggi2 penghargaan dan ucapan terima kasih buat semua rakan komuniti yang terus menyokong aktiviti KPTTLUS. terutama sekali buat Rakan Pengurusan Channel LUS & Rakan Moderator Channel LUS selanjutnya SEMUA rakan-rakan yang menggunakan Jaluran / Jaringan PTT Channel Lebuhraya Utara-Selatan. Sekian, Terima Kasih. ( 43650|[LUS]|airbort )
12 December 2012

Kepala Keretapi Kalau Ke Kanan, Ekornya Juga Pasti Ke Kanan, Melainkan Accident, Mungkin Ke Kira + Ke Kanan ( Ahakzzz !!! )

Daripada Abu Hurairah r.a beliau berkata :

Rasulullah SAW telah bersabda :

Sesungguhnya Allah Ta'ala itu baik, Dia tidak menerima. kecuali perkara yang baik. Dan sesungguhnya Allah telah memerintahkan orang-orang mukmin dengan apa yang telah diperintahkan kepada para Rasul di mana

Allah Ta'ala berfirman :

( Wahai para Rasul !!!, Makan minumlah kamu makanan yang baik-baik dan hendaklah kamu beramal soleh ).

Dan Allah Ta'ala berfirman :

( Wahai orang-orang yang beriman !!!, Makan minumlah kamu makanan yang baik-baik yang Kami rezekikan kepada kamu ).

Kemudian Baginda menyebut perihal seorang lelaki yang bermusafir jauh, yang berambut kusut masai dan berdebu, yang menadah tangan ke langit ( iaitu berdoa ) :

" Wahai Tuhanku! Wahai Tuhanku!
Bagaimanakah doanya akan dimakbulkan sedangkan makanannya haram, minumannya haram, pakaiannya haram dan dia dikenyangkan dengan makanan yang haram ? "

((( Hadis Riwayat Al-lmam Muslim )))

Nota :

Janganlah mencuri WiFi Orang Lain, berPassword bermaksud ( Bukan Untuk Dikongsikan ), Pendek Kata ( Panjang Tak Kata Apa2 Pun Yer ... ),

Kalau mulanya dah HARAM, Adakalanya Penyudahnya ( Hujungnya ) Boleh Jadi KEKAL Haram !!!. Apatah lagi, CURI WiFi Orang kemudian CHARGE Pula Pada Orang Lain !!!.

SubhanALLAH !!!

Renung2kan dan Selamat Beramal...
Komuniti PTT Lebuhraya Utara-Selatan ( KPTTLUS )
> > > www.kpttlus.blogspot.com < < <
Status : InfoChannel - ( Borak Kosong DILARANG ).
Peringatan : TIADA Sebarang Informasi Sekatan Jalanraya ( Roadblock ), Perangkap Had Laju ( Speedtrap ) atau Seumpama Dengannya ( Termasuk sebarang KataGanti atau KodRahsia ).
Nota : Anda akan DISINGKIRKAN dari jaluran TANPA NOTIS !!!. Harap Maklum & Selamat Bekerjasama.

0 komen:

Post a Comment

Terima kasih di atas kesudian anda menaip komen di sini . . .