Download

Mencari ...
Setinggi2 penghargaan dan ucapan terima kasih buat semua rakan komuniti yang terus menyokong aktiviti KPTTLUS. terutama sekali buat Rakan Pengurusan Channel LUS & Rakan Moderator Channel LUS selanjutnya SEMUA rakan-rakan yang menggunakan Jaluran / Jaringan PTT Channel Lebuhraya Utara-Selatan. Sekian, Terima Kasih. ( 43650|[LUS]|airbort )
24 November 2012

Marfun Syndrome aka Sindrom Marfun

Dikongsikan oleh Rakan Moderator V8///Tiger :-

Marfan sindrom adalah satu keadaan yang diwarisi yang menjejaskan tisu perantara. Tujuan utama tisu penghubung adalah untuk memegang badan bersama-sama dan menyediakan rangka kerja bagi pertumbuhan dan pembangunan. Dalam sindrom Marfan, tisu perantara rosak dan tidak bertindak seperti yang sepatutnya. Kerana tisu perantara yang terdapat di seluruh badan, sindrom Marfan boleh menjejaskan sistem badan banyak, termasuk rangka, mata, jantung dan saluran darah, sistem saraf, kulit, dan paru-paru.

Marfan sindrom menjejaskan lelaki, wanita, dan kanak-kanak, dan telah ditemui di kalangan rakyat semua kaum dan latar belakang etnik. Adalah dianggarkan bahawa sekurang-kurangnya 1 dalam 5,000 orang di Amerika Syarikat mempunyai gangguan.


.
Komuniti PTT Lebuhraya Utara-Selatan ( KPTTLUS )
> > > www.kpttlus.blogspot.com < < <
Status : InfoChannel - ( Borak Kosong DILARANG ).
Peringatan : TIADA Sebarang Informasi Sekatan Jalanraya ( Roadblock ), Perangkap Had Laju ( Speedtrap ) atau Seumpama Dengannya ( Termasuk sebarang KataGanti atau KodRahsia ).
Nota : Anda akan DISINGKIRKAN dari jaluran TANPA NOTIS !!!. Harap Maklum & Selamat Bekerjasama.

0 komen:

Post a Comment

Terima kasih di atas kesudian anda menaip komen di sini . . .